zangeres, zangcoach, koordirigente

10 mei 2015 | Jubileumconcert: Jannie Brandsma Zingt 30 JAAR!!

JannieZingt30jrOp 10 mei as geeft Jannie Brandsma een jubileum concert in de Klameare in Workum omdat zij dan 30 jaar bezig is met zang. Het wordt een afwisselende middag m.m.v. Bigband CUE o.l.v. Willem Aukema, Johan Keus gitarist, Corinne Staal pianiste en de popkoren waar Jannie als dirigente voor staat.

Al in 1969, toen Jannie Brandsma 3 jaar was, won ze haar eerste talentenjacht. Het was dus al snel duidelijk dat ze bovengemiddeld muzikaal was. Op elk schoolrapport werd ze door haar meesters en juffen muzikaal steeds weer met een 10 en een; “Jannie kan heel mooi zingen!”, beoordeeld. Maar met een vader die in de stemmingsmuziek zat ( De ZAMORA’S ), en een moeder die heel mooi kon zingen was dat misschien ook niet zo verwonderlijk. Ze volgde piano en orgellessen bij Henri Hollander en Piet Zwart, en behaalde alle muziekschool diploma’s. Toch ging ze Engels en Nederlands studeren, maar dat bleek uiteindelijk niet haar passie te zijn.

Na een aantal jaren diverse werkzaamheden te hebben gedaan, bleef de muziek en met name het zingen aan haar trekken. Toen ze Johan Keus (gitarist) uit Balk dan ook ontmoette toen ze 29 was, bleken gitaar en zang een hele goede combinatie te zijn. Ze gingen repeteren en hebben heel veel optredens gedaan en spelen nog steeds regelmatig samen. Jannie kreeg een baan als zangdocent, en ging studeren aan het Conservatorium in Zwolle. Ze werd meteen aangenomen en mocht zelfs direct in het tweede jaar beginnen. Na 4 jaar Bachelor deed ze eindexamen en won tevens de Vriendenprijs, een prijs voor buitengewoon muzikaal talent en inzet. Daarna had ze de smaak te pakken en deed ze ook de masterfase er nog achteraan, en studeerde ook daarin heel succesvol af.

Zingen in Bigband Cue uit Koudum, geleid door Willem Aukema, is al heel lang een geliefde “hobby”; “ het is een heerlijk en gelukzalig gevoel om met zo’n geweldige bigband te zingen”, aldus Jannie, die heel graag Jazz zingt.

 

JANNIE BRANDSMA | Zingt 30 jaarEen andere passie van Jannie is koren dirigeren; “het geeft een enorme kick om met een groep enthousiaste mensen aan een stuk te beginnen en na een tijdje oefenen dit meerstemmig terug te horen”. “ Het blijft telkens weer een uitdaging om het voor elkaar te krijgen ”. Inmiddels staat ze met veel plezier voor een aantal popkoren; Popkoor Poptoan Lemmer, Popkoor Allround Bolsward, en popkoor Local Vocal Sneek. Ook is Jannie samen met Ds. Gerrit Groeneveld 2,5 jaar met een TAIZE koor- en orkest bezig geweest. Het resultaat zal 3 mei a.s. gepresenteerd worden in de (hervormde/gereformeerde/katholieke??)kerk in Parrega. En sinds kort, staat ze ook in Workum voor het Ludgerkoor én het herenkoor van de RK kerk te Workum.

In het trio Jazzcode speelt Jannie samen met een pianist en een bassist. De liefde voor Jazz, mooie melodieën en teksten, brachten pianiste Corinne Staal, bassist Oeds Bouwsma en Jannie Brandsma samen, en met een flinke dosis humor hebben zij een mooi repertoire opgebouwd.

Als zangpedagoog werkt ze ontzettend met veel plezier bij verschillende muziekscholen waaronder It Toanhus in Lemmer, CvK Atrium Sneek, Bolsward, Ritmyk Franeker en Harlingen, Cultuurcentrum de Wâldsang in Buitenpost. Zo geeft ze haar opgedane kennis en ervaringen weer door aan de volgende generatie zangers en zangeressen. Het grootste cadeau dat je als ouders aan je kinderen kunt geven is volgens Jannie, dat je ze muzieklessen laat volgen als ze daar enige interesse en talent voor hebben. “Het is heel goed voor hun ontwikkeling als mens, zowel fysiek als emotioneel als sociaal”. “Je geeft ze een enorm stuk vreugde mee , waar ze hun hele leven lang plezier van hebben!”

Zo is een leuke hobby werk geworden en zijn er 30 jaren snel voorbij gevlogen, maar een goede reden en gelegenheid om heel erg dankbaar te zijn, en een leuk feest te geven!

Zondagmiddag 10 mei a.s. om 15.00 uur is het zover, u bent allemaal van harte uitgenodigd om te komen genieten van een prachtig concert in de Klameare in Workum.

 

Noot : Ik nodig u van harte uit om bij dit concert aanwezig te zijn. Voor vragen en kontakt kunt u Jannie mailen op ; janniebrandsma@hotmail.com , of bellen met 0515-560018 / 06 21 57 25 29.

Website ; www.janniebrandsma.n

Contact

Jannie Brandsma
Tel: 06-21572529

NIEUWS:
* Taizé in het Frysk!
Bestel de cd vandaag nog!
* Taizé in Friesland
voorproefje / meer info: