JANNIE BRANDSMA

zangeres, zangcoach, koordirigente

Taize in Friesland

Op 20 maart 2016 is de “Taizé yn it Frysk” gepresenteerd in de St. Radboudkerk van Jorwert met een koor en muziekgroep o.l.v. Jannie Brandsma. Op de cd staan 17 liederen uit de oecumenische kloostergemeenschap Taizé in Frankrijk in een Friese vertaling. Deze liederen staan in het Liedboek/Lieteboek van de kerken en in de bundel “Tachtich lieten út Taizé” (Gooi en Sticht). Jannie zingt bij een aantal liederen de solozang.

De cd is verschenen met een vocale en een instrumentale (inzing)versie. Beide cd’s zijn verpakt in het boekje “Taizé in Friesland” waarin tekst en muziek van de liederen met een toelichting zijn opgenomen. Boekje en cd’s zijn uitgegeven bij Discovery Books en kosten samen € 15,-

Zie voor een afbeelding van de omslag van het boekje de bijlage. Op youtube is een voorproefje van de cd terug te vinden, het lied “Wy gean de tsjustere nacht troch” (De noche).

Omslag:

Jannie Brandsma | Taize yn it Frysk

 

voorproefje van de cd:

Taizé yn it Frysk

Taize yn it Frysk !

Taize in het Fries - 2016
Al zo’n 2,5 jaar is er o.l.v. Jannie Brandsma een Taize groep in Parrega aan het zingen. Wat begon als een kleine groep mensen uit het dorp zelf, is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep zangers van ongeveer 40 mannen, vrouwen en jongeren en een orkest met instrumentalisten (gitaar, cello, klarinet, Engelse hoorn, blokfluiten, en dwarsfluit). Ds. Gerrit Groeneveld, predikant van de PKN kerk in Parrega, heeft samen met anderen liederen vertaald in het Fries en deze zijn gebundeld in een boekje “Tachtich lieten út Taizé”, dat inmiddels al aan de derde druk toe is. Toen duidelijk werd welke Taizéliederen in het Friese liedboek van de kerken (Lieteboek) zouden komen is besloten om deze liederen op een CD te zetten. Zo kun je beluisteren hoe deze liederen klinken en dat kan weer een stimulans zijn om ze zelf te gaan zingen.

Inmiddels zijn de opnames achter de rug, de solo’s zijn opgenomen, en is ook het nieuwe Friese Liedboek van de kerken (Lieteboek) gepresenteerd in Leeuwarden, waarbij o.a. het lied Bless the Lord, my soul/Loovje God, myn siel (lied 103e) is gezongen en gespeeld.

De cd zal 20 maart verschijnen, maar kan nu al besteld worden!!

via g.s.groeneveld@ziggo.nl of op de website van janniebrandsma.nl

De cd is met een koorversie en een instrumentale (inzing)versie opgenomen in een boekje over Taizé. Kostprijs 15,- Uitgeverij: www.discoverybooks.nl

 

WILT U EEN CD BESTELLEN? Vul onderstaand formulier in:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht (geef aan hoeveel u wilt ontvangen

Taize yn it Frysk!

Taize yn it Frysk !

JANNIE BRANDSMA | Taize yn it FryskAl zo’n 2,5 jaar is er o.l.v. Jannie Brandsma een Taize groep in Parrega aan het zingen. Wat begon als een kleine groep mensen uit het dorp zelf, is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep zangers van ongeveer 40 mannen, vrouwen en jongeren en een orkest met instrumentalisten (gitaar, cello, klarinet, Engelse hoorn, blokfluiten, en dwarsfluit). Ds. Gerrit Groeneveld, predikant van de PKN kerk in Parrega, heeft samen met anderen liederen vertaald in het Fries en deze zijn gebundeld in een boekje “Tachtich lieten út Taizé”, dat inmiddels al aan de derde druk toe is. Toen duidelijk werd welke Taizéliederen in het Friese liedboek van de kerken (Lieteboek) zouden komen is besloten om deze liederen op een CD te zetten. Zo kun je beluisteren hoe deze liederen klinken en dat kan weer een stimulans zijn om ze zelf te gaan zingen.

Inmiddels zijn de opnames achter de rug, de solo’s zijn opgenomen, en is ook het nieuwe Friese Liedboek van de kerken (Lieteboek) gepresenteerd in Leeuwarden, waarbij o.a. het lied Bless the Lord, my soul/Loovje God, myn siel (lied 103e) is gezongen en gespeeld. Op zondagmiddag 3 mei wil het koor en orkest graag laten horen waar ze al die tijd mee bezig geweest zijn, en de CD feestelijk presenteren! Om 15.00 begint de presentatie en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen.

 

25 april 2015 | Concert: Sfeer van Weleer

Concert - sfeer van weleer
Een hele avond genieten van heerlijke muziek.
Daar moet je blij zijn!

Medewerking van:

–  Anna Zeldenthuis
–  Atsje Wind
–  Roel & Marty
–  Zanger Hendrik
–  het popkoor: POPTOAN uit Lemmer
–  Jannie Brandsma

Presentatie:  Joop van Es

 

Kaarten kosten slechts 10,- per stuk. Wil je hier bij zijn, Lees verder

Contact

Jannie Brandsma
Tel: 06-21572529

NIEUWS:
* Taizé in het Frysk!
Bestel de cd vandaag nog!
* Taizé in Friesland
voorproefje / meer info: