Al zo’n 2,5 jaar is er o.l.v. Jannie Brandsma een Taize groep in Parrega aan het zingen. Wat begon als een kleine groep mensen uit het dorp zelf, is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep zangers van ongeveer 40 mannen, vrouwen en jongeren en een orkest met instrumentalisten (gitaar, cello, klarinet, Engelse hoorn, blokfluiten, en dwarsfluit). Ds. Gerrit Groeneveld, predikant van de PKN kerk in Parrega, heeft samen met anderen liederen vertaald in het Fries en deze zijn gebundeld in een boekje “Tachtich lieten út Taizé”, dat inmiddels al aan de derde druk toe is. Toen duidelijk werd welke Taizéliederen in het Friese liedboek van de kerken (Lieteboek) zouden komen is besloten om deze liederen op een CD te zetten. Zo kun je beluisteren hoe deze liederen klinken en dat kan weer een stimulans zijn om ze zelf te gaan zingen.

Inmiddels zijn de opnames achter de rug, de solo’s zijn opgenomen, en is ook het nieuwe Friese Liedboek van de kerken (Lieteboek) gepresenteerd in Leeuwarden, waarbij o.a. het lied Bless the Lord, my soul/Loovje God, myn siel (lied 103e) is gezongen en gespeeld.

De cd zal 20 maart verschijnen, maar kan nu al besteld worden!!

via g.s.groeneveld@ziggo.nl of op de website van janniebrandsma.nl

De cd is met een koorversie en een instrumentale (inzing)versie opgenomen in een boekje over Taizé. Kostprijs 15,- Uitgeverij: www.discoverybooks.nl

 

WILT U EEN CD BESTELLEN? Vul onderstaand formulier in:

CD-Bestellen
Volledige naam: (voor + achternaam)